Ads 468x60px

luni, 19 noiembrie 2012

PLANTATIA DE PAULOWNIA

paulownia este un copac cu spor forte mare de crestere care se preteaza pentru romania deoarece creste pe orice fel de sol. ( exclus nisp sau lud si piatra).
paulownia pot fi folosit pentru productia de lemn de cel mai buna calitate deja dupa doar cativa ani.
in anul al 9elea copacul de paulownia are un volum de lemn de peste 1 metru cub. astfel se pot obtine venituri forte mari la valorificarea lor, maiales daca plantatia a fost intretinuta bine sa fie copaci cat de poate mai sus fara noduri. lemne de paulownia gaseste folosiere in diverse domeni cum ar fi productia de vapoare, avioane, mobila, instrumente musicale etc.
lemn de paulownia este un lemn de esenta tare si totusi forte usor comparativ cu alte feluri de lemn de esenta tare.
un alt aspect este valoarea copacului de paulownia pentru albinarit deoarece are un inflorit bogat astfel albinele au mult de cules. frunzele de paulownia nu trebuiesc aruncate dupa cand cad in tomana. frunzele de paulownia pot fi uscate si administrate animalelor in loc de lucerna find valoare nutritiva a frunzelor de paulownia este comparativ cu cei de lucerna.
paulownia reuseste se absorbe forte mult praf din aer si produce forte mult oxigen.
inainte de tot este totusi interesant aspectul economic si pe langa facem cu plantarea de paulownia si un lucru bun pentru mediul in care taiim.
cititi mai multe despre afacerea cu paulownia pe siteul PLANTATIA DE PAULOWNIA
 

Totalul afișărilor de pagină